Knappt 2 månader efter regionvalet

Nu sparkas 250 anställda från Sahlgrenska sjukhuset!

Allianspartierna tillsammans med miljöpartiet har fått förtroendet att styra Västragötalandsregionen i ytterligare 4 år.

Som väljare i regionvalet här på Tjörn kanske Du röstade på något av dessa partier, KD, L, C, M. Då hoppas vi att Du gläds åt detta politiska beslut. För det sparar ju en massa skattepengar, som annars hade gått till sjukvård. Hellre sänkt, eller behållen skatt än kortare sjukvårdsköer.

Vi som röstade på socialdemokraterna, som lovade satsningar på sjukvården, säger grattis till er alliansväljare, och ”sorry” till er i sjukvårdskön!

I Stockholms landsting har samma konstellation, som i Västragötaland, valt att fortsätta sitt styre. Trots Karolinska sjukhusets skandalhistoria av korruptionsanklagelser, miljardrullningar till konsultfirmor, ibland knutna till moderatledningen där. Denna härva är större till omfång, i pengar, än de korruptionsbeslut alliansen + miljöpartiet på Tjörn ägnat sig åt den gångna mandatperioden. Dock inte mindre omoraliskt och etiskt förkastligt.

Nu önskar också Vänsterpartiet på Tjörn komma med och få fingrarna i alliansens syltburk. Dock fick tre moderater nog och drog sig ur denna rövarpolitik, men övriga, med KD, C, L, M, MP, och V ska nu samsas om innehållet i syltburken.

Vill verkligen tjörnborna att denna sko-sig-själv-politik ska gälla ytterligare fyra år?

facebook Twitter Email