Ordförande har ordet

2016-11-18

När jag skriver denna kallelse så är valet i USA över. Donald Trump kommer att vara USA:s nästa president för de kommande 4-åren. Personligen tycker jag det är förvånansvärt och djupt beklagligt att en person som uttryckt sig så förnedrande om så många kan få förtroende av nästan hälften av de amerikanska väljarna till att representera dem som landets president.

 Även om valet skett i ett annat land så är detta något som kommer att påverka oss mycket under de kommande 4 åren. När vi kommer ihåg president valrörelsen 2016 får vi inte glömma även de positiva inslagen. Personligen skall jag komma ihåg det starka intryck som Bernie Sanders gjorde på de unga i USA. Att en demokratisk socialist skulle på allvar kunna vara med och slåss om att bli demokraternas presidentkandidat var inget som jag hade vågat hoppas på för några år sedan.

 USA är verkligen ett land som kan överraska och vi har redan fått en afroamerikansk president. Jag tror trots Hillary Clintons förlust att vi också snart för första gången får se en kvinna på världens mäktigaste ämbete, kan det med den bakgrunden vara för mycket att hoppas på att vi 2020 eller 2024 också får se en demokratisk socialist som USA:s president.

 Den som lever får se. Hur som helst kan du vara med och diskutera vad världspolitiken, riks, region, kommunal och kyrkopolitiken får för konsekvenser för oss på Tjörn genom att delta på våra olika aktiviteter.

 Välkommen!

 Hälsar Benny Halldin, ordförande

facebook Twitter Email