Ordförande har ordet

2016-12-02

Jag tycker julen kommer tidigare och tidigare för varje år. Kanske har det i år något att göra med den varma hösten som spelade oss ett spratt långt fram i september. Hur som helst är 2016 snart slut och det är dags att summera vad som hänt.

 Som vanligt finns det väl både bra och minder bra händelser att titta tillbaka på. På den positiva sidan kan vi se att i Sverige faller arbetslösheten och regeringen reparerar succesivt ett antal revor i vår välfärd. (S) vinner om än långsamt tillbaka väljare i opinionsundersökningarna. Jag tycker det känns tydligt att vi är på väg åt rätt håll.

 På den negativa sidan finns tyvärr mycket att räkna upp. Att kriget i Syrien inte verkar ta slut och idag varat längre än andra världskriget är en katastrof av stora mått. Själv har jag inte riktigt hunnit hämta mig från att USA valde Donald Trump till sin nästa president. Även om han efter sitt val mildrat några av sina uttalande så leder det till eftertanke om var vår värld kan vara på väg när en sådan politiker med avskyvärda åsikter kan få världens viktigaste politiska ämbete.

 Hur som helst är det vårt ansvar att göra 2017 till ett så bra år som vi någonsin kan, såväl i världen, Sverige som på Tjörn. Låt oss ge varandra det i nyårs löfte att vi i alla fall tillsammans skall försöka göra så gott vi kan.

 Hälsar Benny Halldin, ordförande

facebook Twitter Email