Ordförande har ordet

Vad händer på Tjörn egentligen?

Jag hoppas alla har haft en skön och vilsam sommar. Även om hösten inte riktigt börjat än är hög tid att börja det politiska arbetet.

Alla som följt Lokaltidningens insändarsidor vet hur det stormar kring skolan på Tjörn. Budgetmötet har redan pågått rekord länge och nu startar snart det tredje tillfället för samma möte.

Det budgetalternativ som (S) arbetat fram tillsammans med (TP) och (Björn på Tjörn) ger skolan och sociala rimliga förutsättningar för att klara sin verksamhet. Kommer (L)´s budgetalternativ att segra så väntar ytterligare tuffa besparingar för våra barn och våra äldre.

Debatten kommer att bli tuff och det är viktigt att så många som kan engagerar sig i och utanför kommunfullmäktige.

En annan fråga som varit viktig i sommar är vattentillgången på Tjörn. Än en gång visar sig den nuvarande kommunledningens oförmåga att hantera viktiga frågor för Tjörnborna.

Hur som helst kommer det att bli en intressant och händelserik höst på och utanför Tjörn.

Lovar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdag 21 augusti klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Sedan fortsätter vi med våra träffar varannan onsdag (jämna veckor) klockan 14.00 fram till och med den 11 december därefter gör vi ett uppehåll över jul och nyår.
  Välkommen och tag gärna med någon ytterligare.
  Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin, 0706-430171, jan-evert.halldin@telia.com
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 29 augusti. Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller lyssna på www.tjorn.se
 • Den 9 september kör vi igång en studiecirkel i kommunal ekonomi. Plats Humlan tid 18.00-20.15. Tanken är att studiecirkeln sedan skall hålla på under 5 tillfällen d.v.s. 9, 16, 23, 30 september och 7 oktober. Alla medlemmar är varmt välkomna. Studiecirkel ledare är Jan-Evert Halldin och Anders Forsman.
 • Nästa medlemsmöte blir tisdagen den 24 september. Anteckna detta möte för säkerhetsskull.
 • Tisdagen den 8 oktober har vi tänkt att hålla en liten ”Oktoberfest” på Humlan. Mer information kommer men anteckna dagen redan nu.
 • Vi har en i partiexpedition i Humlan. Expeditionen är bemannad varje måndag 18.00-19.00 under veckorna 34-49, därefter gör vi ett uppehåll över jul och nyår. .
  Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email