Ordförande har ordet

Den minnesgode Socialdemokraten kommer säkert ihåg att vi förlorade
budgetomröstningen för Tjörns kommun senast med minsta möjliga marginal. Med röstsiffrorna 20 mot 21 förlorade vårt alternativ på kommunfullmäktigemötet den 11 juni 2020.

Sedan dess har mycket hänt inom kommunpolitiken på Tjörn. Såväl (MP) som (KD) har officiellt lämnat den styrande grupperingen. (SD) vars 4 röster behövdes för att få ihop de 21 budgetrösterna skakas av problem och verkar vilja stå friare gentemot Martin Johansen än de gjort tidigare.

Kvar blir med andra ord högst 13 av kommunfullmäktiges ledamöter som fortfarande stödjer budgetbeslutet för 2021. Vad detta kommer att leda till är ännu lite för tidigt att vara helt säker på men förutsättningarna att driva socialdemokratisk politik i Tjörns kommun ser ljusare ut än på länge.

Och att driva (S) politik inom Tjörns kommun det är något vi lovar att göra med all kraft vi kan uppbåda.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med det
  Folkhälsomyndighetens stränga rekommendationer kring offentliga
  arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information om vilka aktiviteter som kan genomföras. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
 • Partiexpeditionen i Humlan som normalt är öppen på måndagskvällar är stängd tillsvidare.
  Seniormötena med Akademi de Tjörn som vi brukar hålla varannan onsdag är inställda tillsvidare.
 • Valberedningen vill få in nomineringar till två uppdrag inom Västra Götalands Regionen det gäller en ledamot till Kollektivtrafiknämnden, samt en ersättare till Stiftelsen Billströmska folkhögskolan. Senast det 12 februari vill valberedningen ha era förslag för att vi ska hinna med att utföra valen på medlemsmötet den 16 februari. Tänk gärna på att föreslå både en man och en kvinna till respektive uppdrag.
 • Glöm inte att nominera till uppdrag i partiet och till kyrkofullmäktigevalet. Senast det 24 februari vill valberedningen ha era förslag, årsmötet hålls sedan digitalt via ZOOM tisdagen den 30 mars.
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 25 februari.
  Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet på www.tjorn.se
 • Måndagen den 8 mars hålls ett digitalt firande av den internationella kvinnodagen. Håll utskick på vår hemsida saptjorn.se efter det exakta programmet.
 • Ett extra medlemsmöte är planerat till tisdagen den 16 mars klockan 19.00, då kommer vi att diskutera partiets framtidsrådslag. Boka in tiden i din almanacka.
 • Årsmötet är planerat till tisdagen den 30 mars klockan 19.00, årsmötet hålls enbart digitalt via ZOOM. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 16 februari som enbart hålls via ZOOM!

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email