Ordförande har ordet

Det har varit några intensiva veckor. På det politiska planet har det varit många möten och träffar, samtidigt som jag har en del renoveringsprojekt på gång här hemma samt att trädgården behöver vårstädas.

Jag kan börja med att tacka för ett trevligt årsmöte där vi fastslog vår fullmäktigelista med acklamation. Det är en lista med en blandning av unga och något äldre, damer och herrar, erfarna kommunpolitiker och engagerade nykomlingar. En lista som jag är stolt över att stå med på.

Vi går till val med lista där vi satsar på en ung engagerad politiker, som har framtiden för sig, på första plats. Med Ludwig Andreasson på listans första plats, uppbackad av ett starkt lag, så ser jag framtiden an med tillförsikt.

När jag skriver detta så är jag just hemkommen från distriktsmöte med Göteborgsområdets Socialdemokrater. Mötet gästades av vår statsminister Magdalena Andersson som höll ett mycket engagerande tal om den kommande valrörelsen och de frågor som kommer vara viktiga för oss att ha med oss i valarbetet.

Tyvärr så var det också en hel del tal om oron gällande det pågående kriget i Ukraina och dess följdverkningar. Vi får bara hoppas att herr Putin tar sitt förnuft till fånga.

Under mötet fastslogs även vår riksdagslista. En lista som toppas av Kenneth G Forslund (Kungälv), Aylin Fazelian (Mölndal), Joakim Järrebring (Alingsås) och Paula Örn (Ale). Vi från Tjörn fick med Ludwig Andreasson på plats 9, Rosalie Sanyang på plats 20 och Emma Lennholm på 30:de plats.

Listan till Regionfullmäktige toppas av Janette Olsson, Stenungsund (även adjungerad i vår styrelse på Tjörn). De kandidater från Tjörn som står högt upp är Benny Halldin på plats 10 och på plats 15 Lena Palmén.

Socialdemokraterna kommer att gå fram med starka listor i det kommande valet och jag hoppas ni kommer att göra allt för att dessa listor kommer att hamna i valurnorna.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

 • Vi kommer försiktigt att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten för att kunna genomföra årets valrörelse.
   
 • Partilokalen i Humlan är öppen som vanligt! Lokalen är öppen varje helgfri måndag 18.00-19.00 fram till och med den 30 maj, därefter gör vi ett uppehåll över sommaren. Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.

 • Seniormötena med Akademi de Tjörn hålls varannan onsdag (jämn vecka) klockan 14.00 fram till och med den 18 maj, därefter gör vi ett uppehåll över sommaren. Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com 

 • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan tisdagen den 19 april klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
   
 • Kommunfullmäktigemötet i april är på torsdagen den 21 april klockan 18.30.
  Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se

 • Första Maj firar vi i kulturhusparken Fregatten i Stenungsund, samling klockan 11.00 och demonstrationståget startar 11.30.
  Det blir tal varvat med underhållning och hoppborg samt parkens vanliga aktiviteter för barnen.
  Talare är:
  MAX ELGER Sveriges finansmarknadsminister,
  PETER APELGREN, författare, konstnär, komiker och skådespelare, uppväxt i Ucklum,
  TOMAS EMANUELSSON facklig/politisk ombudsman Svenska byggnadsarbetareförbundet.
  LUDWIG ANDRÉASSON från SSU och Tjörn
  och AYLIN FAZELIAN riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet.

 • Medlemsmöte i maj är planerat till tisdagen den 31 maj klockan19.00.
  Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 26 april som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM!

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email