Ordförande har ordet

Hoppas att allt är väl med er. Vintern har ännu inte visat sig, utan vi har ett väder som fortfarande klassas som sommar (men med mycket regn) trots att vi är inne i november. Vi får väl vara tacksamma att det inte är kallt för elpriserna är inte att leka med.

Man blir dock lite orolig när vår nya regering nu lägger alla förhoppningar på kärnkraften och låter alla andra kraftkällor stå tillbaka, vi har nog några tuffa år framöver.

På det lokala planet rustar vi för att driva en stark oppositionspolitik, där vi kommer att lyfta fram våra hjärtefrågor och hoppas vi kan nå framgångar den vägen. Vi kan inte låta våra barn i skolorna bli lidande för att vi politiker inte kan enas om vägen fram till en skola som har eleverna i focus och inte bara några enstaka politikers egon.

Vi måste börja lyssna på de som jobbar inom åldringsvården och försöka ge dem en dräglig arbetsmiljö, för ni vet att de flesta av oss kommer att hamna där så småningom och då och där kommer ni vara tacksamma att det satsats på detta område.

Tiderna verka bli tuffare med höjd inflation, höjda räntor och oro i omvärlden. Trots detta måste vi satsa på framtiden, vi är en kommun som de senaste åren i stället för att investera våra skattepengar för framtiden lagt dem på hög. Det är nu hög tid att använda dessa pengar på satsningar i skolan, åldringsvården och att få fart på byggnationen av hyresrätter här på ön.

Jag har fortfarande förhoppningar på det framtida Tjörn!

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

 • Vi kommer att fortsätta att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten.
 • Partilokalen i Humlan är öppen varje måndag 18.00-19.00 fram till och med den 5 december, där efter gör vi ett uppehåll till den 9 januari 2023. Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.
 • Seniormöte med Akademi de Tjörn hålls onsdagen den 16 och 30 november klockan 14.00, därefter gör vi ett uppehåll till ett par veckor in i januari 2023. Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com
 • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan tisdagen den 15 november och 12 december klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
 • Näst kommande kommunfullmäktigemöte är på torsdagen den 17 november klockan 18.30. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se
 • Valberedningen vill få in nomineringar till ett fyllnadsval av två personer till valberedningen, sista nomineringsdag är den 22 november därefter är det nomineringsstopp. Se separat utskickat dokument.
 • Valberedningen vill få in nomineringar på arbetarekommunens representanter till partidistriktets årskongress och höstmöte samt eventuella extra möten inom partidistriktet under 2023, sista nomineringsdag är den 22 november därefter är det nomineringsstopp. Se separat utskick. dokument.
 • Valberedningen vill få in nomineringar på kandidater till partidistriktsuppdrag, sista nomineringsdag är den 22 november därefter är det nomineringsstopp. Se separat utskickat dokument.
 • Motioner till distriktskongressen, arbetarekommunen uppmanar medlemmarna att lämna in motioner som kan gå vidare till partidistriktskongressen 2023, motionerna ska ha inkommit till arbetarekommunen senast den 22 november 2022. Se separat utskickat dokument.
 • Medlemsmötet i december är planerat till tisdagen den 13 december klockan 19.00, där det kommer att bjudas på en enklare julinspirerad förträning.
  Boka redan nu in den dagen i din almanacka.


Vi syns på medlemsmötet den 22 november som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM! 

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email