Ordförande har ordet

Ett nytt år med nya utmaningar har vi nu framför oss. Ett år som vi går in i med förhoppning om att vi kan göra skillnad.

Vi har nu på Tjörn ett, i mitt tycke, ”spretigt” styre där sakfrågor och ideologi får stå tillbaka för makten. Ett läge där Tjörnpartiet med stöd av ett par avhoppade vänsterpartister är det största partiet i majoriteten.

Det innebär tillexempel i skolfrågan att vi nu i den styrande konstellationen har ett block som vill ha våra skolor som det är idag, medan det andra blocket vill ha en storskola eller två. Detta samtidigt som till exempel Bleketskolan visar på mycket dåliga siffror gällande elevernas studieresultat och Häggvallsskolan som har stora problem med trångboddhet samt skolorna i Myggenäs och Skärhamn behöver omfattande renoveringar.

På Tjörn ligger vi inte dåligt till när man ser hur mycket pengar vi lägger på skolan när det gäller kronor/elev. Men merparten av dessa pengar går till hyror på gamla och omoderna (uttjänta) lokaler, samtidigt är vi bland de sämsta i riket med pengar till undervisning.

Vi Socialdemokrater tar nu ett initiativ för att få de styrande att lägga mer pengar på skolan för att slippa nedskärningar och försämra skolans möjligheter att återhämta sig efter de tuffa år de haft.

Vi får i opposition vara tydliga med vad vi vill i de olika frågorna, vi får kompromissa och samarbeta med majoriteten i frågor där vi ligger nära varandra men inte till vilket pris som helst.

Det är mycket viktigt att du som medlem kommer på våra möten och träffar samt bidrar med din kunskap och dina åsikter. Vi får nu hjälpas åt att i opposition göra vår röst hörd och påverka det vi kan.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

  • Vi kommer att fortsätta att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten.
  • Partilokalen i Humlan är öppen varje helgfri måndag klockan 18.00 – 19.00 fram till och med den 29 maj därefter gör vi ett uppehåll över sommaren.
    Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.
  • Seniormöte med Akademi de Tjörn startar upp igen onsdagen den 25 januari klockan 14.00, därefter hålls mötena varannan onsdag (jämn vecka) klockan 14.00 fram till och med den 31 maj, därefter gör vi ett uppehåll över sommaren.
    Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com
  • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan tisdagen den 24 januari klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
  • Nästkommande kommunfullmäktigemöte är på torsdagen den 26 januari klockan 18.30. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se
  • Medlemsmötet i februari är planerat till tisdagen den 28 februari klockan 19.00. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på årets första medlemsmöte den 31 januari, som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM! 

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email