Ordförande har ordet

2016-01-20

2015 blev ett väldigt turbulent år, både i Sverige och i Tjörns kommun. Att som Stefan Löven gjort regera på en borgerlig budget har tärt på förtroendet. När vi nu går in i 2016 har den första riktigt Socialdemokratiska budgeten börjat få genomslag. Reformer som avskaffandet av den bortre parentesen i sjukförsäkringen och höjning av a-kassan är bara två av de angelägna åtgärder som nu genomförts.

På Tjörn fortsätter den borgerliga majoriteten sin destruktiva politik. Nu senast har man tagit beslut att införa Intraprenad på Valåsens äldreboende. Felaktigt ”informerade” man på kommunens hemsida att beslutet var enhälligt.

(S)-representanterna voterade och reserverade sig mot beslutet. En förutsättning för en lyckad intraprenad är att personalen är med och aktivt vill verkan för införandet av intraprenaden, något som i dagsläget inte finns förutsättningar för på Valåsen.

Jag är säker på att 2106 blir ett bra år för (S) både i Sverige och på Tjörn. För att hålla dig informerad och samtidigt kunna påverka vår politik är det viktigt att du kommer på våra möten. På så sätt bygger vi ett starkt socialdemokratiskt folkrörelse parti för att gemensamt kunna möta framtidens utmaningar.

Hälsar Benny Halldin, ordförande

facebook Twitter Email