Tjörn behöver en nystart!

En nystart med en ledning som verkar för alla Tjörnbors framtid, var du än bor i kommunen. En ledning som prioriterar skola, vård och omsorg samt sist men inte minst klimatet. En ledning som vågar ta beslut även om de kan vara besvärligt.

Jag vet att med ett Socialdemokratiskt styre på Tjörn kan vi se framtiden an med tillförsikt.  Vi har i dagarna fått vår första kvinnliga statsminister, vilket är glädjande och inte en dag för tidigt. Det faktum att hon även är socialdemokrat gör det än bättre och med Magdalena Andersson vid rodret så kommer både Sverige och vårt parti att växa. Som ny statsminister så väljer Magdalena att lyfta fram tre viktiga punkter som vi alla kan ställa oss bakom.

  • Vi ska vända på varenda sten för att bryta segregationen och tränga ut våldet.
  • Vi ska skapa fler jobb i hela landet genom att ligga längst fram i klimatomställningen.
  • Vi ska ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Nu gäller det för oss socialdemokrater på Tjörn att ta tag i stafettpinnen och göra vad vi kan för att dra vårt strå till stacken för att förverkliga detta.

Jag vet efter samtal med medlemmar och folk på bygden att många är trötta på Tjörns oförmåga att komma vidare i skolfrågan. Vi föll även som en sten i den skolrankning som nyligen publicerades, och samtidigt vet vi att när vi Socialdemokraterna senast styrde Tjörn så var vi rankade i topp bland rikets skolor och detta var inte så långt tillbaka i tiden.

Jag hoppas att vi för våra barns skull kommer vidare i frågan och om inte annat låt oss ta den vidare till våra väljare och låt dem se hur Tjörns skolor rankas i en Socialdemokratisk styrd kommun tillskillnad mot en kommun som styrs av Liberaler, Moderater och Centern, med passivt stöd från några småpartier.

Med Magdalena som statsminister så vet jag att vi Socialdemokrater på Tjörn kommer att få den inspirationen som behövs för att göra en fantastisk valrörelse 2022 och lyfta partiet både på det lokala planet, i regionen och på riksnivå!

Tillsammans ska vi göra skillnad!

Göran R Hermansson ordförande för Socialdemokraterna Tjörn

facebook Twitter Email