Tjörn behöver ett nytt handlingskraftigt politiskt styre

Ett slitet citat från vår tidigare statsminister Olof Palme var, Politik, det är att vilja något. Från min numera ”läktarhorisont” undrar jag, vad vill det politiska styret på Tjörn?

Det är många partier som är med och styr så det borde finnas många politiska idéer som kan föra Tjörn in i framtiden. Det är M, SD, MP, KD, C och Liberaler som styr kommunen.

Första året efter senaste valet 2018 var även V med och röstade fram den politiska nu gällande budgeten för skola vård och omsorg. I år hoppade V av stödet som präglat de nedskärningar som gjorts i skolan de senaste åren. Bra tycker jag, man kan ändra sig, finns det kanske bli fler partier som vaknar och ser att det måste till en ny majoritet som sätter medborgarnas bästa i finrummet?

För mig är det obegripligt att till exempel KD fortsatt kan stödja den handlingsförlamning som präglar kommunen i frågan om tex Bleketskolans framtid.
Den tidigare lokalstrategen som förespråkade två högstadienav, ett vid Häggvallskolan och ett vid Bleketskolan, är nu borta. Nu vill man stänga ner södra Tjörn och bussa eleverna till ”En storskola”, Häggvall. Eventuellt tänker man bygga en ny skola vid Röavallen, antar att den iså fall även ska innehålla kulturhus. Hur kan KD stötta det, eller hur kan MP stå för centralisering med ökade resor för barnen istället för det lite mindre sammanhanget?  Eller hur ser C på frågan? Vad vill dessa partier för Tjörn?

Att M, L och SD hårt håller ihop sina budgetar, det har jag förstått, men varför jobbar de så hårt för varandra? Vad vill de förutom att hålla ihop? Hur ser dagordningen ut? Ska de fortsätta avskeda ledande chefer med höga avskedskadestånd från en dag till en annan?

Tjörn behöver ett omtag med nytt modigt politiskt styre som med tydlighet vill satsa på den skolstuktur vi varit överens om i flera år.

Våra äldre ökar, vi har behov av ett nytt äldreboende på norra Tjörn.  Alla förhalningar och långbänkstaktiker som präglat kommunen de senaste åren i dessa frågor där barnen och våra äldre hamnar i ”fattigstugan” måste få ett slut, det är dags nu att byta ut de båda kommunalråden, Martin (L) & Martin (SD), mot handlingskraftiga förtroendevalda med Tjörns medborgares och anställdas bästa i fokus.

Benny Andersson (S)

facebook Twitter Email