Tjörn får 5,4 miljoner kronor i budgeten för 2020 !

Det meddelade riksdagsledamot Aylin Fazelian när hon gästade Tjörns socialdemokrater på medlemsmötet den 24 sept. Och inte nog med det, under femårsperioden 2014-2019 har ytterligare 17 miljoner kronor funnit vägen via statens budget till Tjörns kommunkassa.

  • Det är satsningar på välfärden som regeringen prioriterar i sin budget, framför skattesänkningar. Det är upp till Tjörns kommunpolitiker att prioritera dessa pengar på bästa sätt, menar Aylin
  • Likaledes som Västra götalandsregionen som fått 728 miljoner under de fem åren och 2020 kommer att få ytterligare 219 miljoner för att bl.a en bättre sjukvård.

    Nu satsar inte VGR styret med bl.a KD, M dessa pengar på sjukvården utan bygger istället en buffert och låter sparbetingen med neddragningar av både lokaler och personal försämra och förlänga sjukvårdsköerna.
  • Vi försöker återställa vad den KD, M och Sverigedemokratbudget som riksdagen antog för 2019 försämrar. Bl.a hade skattegapet mellan pensionärer och löntagare varit slutit om inte dessa tre partier genomfört ytterligare ett jobbskatteavdrag.
  • Under 2015-2018 har alla med pensioner upp till 17000:- kompenserats för jobbskatteavdraget. Denna budget fortsätter uppåt i pensionsskalan men ger också några hundralappar extra till dem under 17000:-i månaden.
  • Med 28% av rösterna till riksdagen har socialdemokraterna fått ta och ge för att klara en hygglig politik för de breda folklagren. Det finns mycket i övrigt att önska av jämlikhetsreformer avslutade Aylin Fazelian.
  • Ja, svarade Benny Andersson, hade vi socialdemokrater nått så långt i budgetframgångar, som ni gjort i riket hade inte 60 personer behövt gå från skolan på Tjörn, och fler behövande barn av stöd hade kunnat få det.
facebook Twitter Email