Trevlig sommar….

NU ÄR DET ÄNTLIGEN SOMMAR….

… nu kan de flesta av oss kan koppla av och ha det riktigt skönt med sol, bad, grillning och chans att umgås med nära och kära.

Vi hoppas att ni alla kommer ha en fantastisk sommar men vill passa på att påminna om några saker som är viktiga för allas trevnad och säkerhet.

Glöm inte bort att vi fortfarande befinner och i ett pandemiläge, så var försiktiga så är förhoppningsvis den här pandemin snart över.
Tänk på att inte trängas på badplatser, testa hellre någon ny badplats om den du brukar bada på har för mycket trängsel.
Hjälp också till att hålla våra badplatser och vår natur ren genom att ta med dig allt du tog med dit hem igen.

Och om du kanske tröttnar på aktiviteter hemma och på badstranden då hittar du Tjörns evenemangskalender och aktivitetstips här: https://www.tjorn.se/kultur-fritid-och-turism

Friluftsfrämjandet har tips gällande uteliv. https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap–guider/

Om något skulle hända på kvällar och helger, tänk på att Stenungsund jourcentral är stängd till 30 september 2021 på grund av Covid-19. På kvällar och helger hänvisas i första hand till Närhälsan Kungälv jourcentral Adress: Lasarettsgatan 1, 442 83 Kungälv. Telefon: 0303 – 980 24. Öppet vardagar 17-22 och helger 10-16.
Allvarliga akuta sjukdomsfall hänvisas till Kungälvs sjukhus. 

Det är i skrivande stund inget generellt bevattningsförbud i kommunen, men det gäller att inte slösa med vattnet.

Det är inte heller något generellt eldningsförbud i kommunen just nu men var försiktig och tänk på att det är ditt ansvar att kontrollera om det råder eldningsförbud eller inte innan du på något sätt börjar att elda.

Socialdemokraterna Tjörn önskar er alla en glad, trygg, trevlig och skön sommar!

facebook Twitter Email