Ordförande har ordet

Nu har det gått några veckor sedan jag fick förtroendet att ta över ordförande-skapet för Socialdemokraterna Tjörn och jag vill tacka alla som gratulerat och lyckönskat mig.

Som ny på posten är det mycket att sätta sig in i.
Det har varit möten med partidistriktet där jag fått en genomgång av viktiga saker att hålla reda på, det är datum, möten, kongresser, olika val som jag får ha koll på. Jag har även haft möte med tidigare ordförande Benny Halldin som guidat mig igenom mycket av hur det praktiska arbetet fungerar och tipsat mig om saker jag bör tänka på. Det är också mycket tryggt att ha vår kassör som hjälp i det dagliga arbetet. Han har hjälp mig mycket för att få allt att fungera.

Då jag själv inte har några kommunala uppdrag så får jag titta på arbetet som våra kommunala företrädare gör lite från sidan och kan se vilket enormt arbete de lägger ned för att försöka få vår kommun på rätt köl igen. Det är ibland svårt när våra politiska motståndare inte själva vet vad som är rätt eller fel respektive bra eller dåligt i beslut de tagit och därigenom hamnar i ett vacuum där inga beslut genomförs och man lägger ut ”rökridåer” för att dölja sin oförmåga.

Men nu ser vi framåt och hoppas på ett bättre samtalsläge i det politiska arbetet på Tjörn, vi hoppas på en fin vår och sommar samt att vi snart alla är vaccinerade och att pandemin är över. Det är inga web-möten som kan ersätta det fysiska mötet, men håller vi ut och håller avstånd är vi snart där.

Hälsar Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med det Folkhälsomyndighetens stränga rekommendationer kring offentliga arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information om vilka aktiviteter som kan genomföras. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
 • Partiexpeditionen i Humlan som normalt är öppen på måndagskvällar är stängd tillsvidare.
 • Seniormötena med Akademi de Tjörn som vi brukar hålla varannan onsdag är inställda tillsvidare.
 • Studiecirkel om hur vi tar fram vårt förslag till kommunens budget för 2022, denna cirkel pågår på måndagar klockan 18.00, via ZOOM. Medlemmar som vill delta men som saknar en länk för att kunna delta kan få en länk om man i god tid före cirkeltillfället anmäler sitt deltagande via se-post till saptjorn@gmail.com.
 • KF-gruppen har möte tisdagen den 20 april via ZOOM,
  Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att delta, om du inte ingår i KF-gruppen men vill delta kan du få en länk till mötet om du i god tid före mötet anmäler ditt deltagande via se-post till saptjorn@gmail.com.
 • Nästkommande kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 22 april.
  Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötena på www.tjorn.se
 • Nästkommande medlemsmöte är planerat till tisdagen den 25 maj klockan 19.00, detta möte hålls enbart digitalt via ZOOM. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 27 april som enbart hålls via ZOOM!

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email