Ordförande har ordet

Även i år blev det ett annorlunda 1 majfirande, med tal på webben samt många kreativa inspel på sociala medier.

Det är mycket som vi fått lära oss under den här långdragna pandemin och man ser hur anpassningsbara vi kan vara. Den digitala utvecklingen har tagit jättekliv, våra möten, studiecirklar och övriga aktiviteter har inte bara rullat på, de har även utvecklas.

En dag kan man på förmiddagen sitta vid köksbordet och ha möte med några lokala fackföreningsrepresentanter, på kvällen ha möten med några av våra riksdagsrepresentanter och vid något tillfälle även vår stadsminister. Men man kommer inte ifrån att man saknar det fysiska mötet och jag hoppas vi snart är där igen.

På den lokala politiska arenan är det fortsatt oroligt med stor handlingsförlamning för att ta de viktiga besluten. Det framgår med allt större tydlighet att med oss socialdemokrater vid styret skulle läget inte se ut som det gör idag.

Vi har under någon månad träffats varje måndag och under Rosalie Sanyangs ledning haft en studiecirkel där vi diskuterat den kommande budgeten, men även tittat på de investeringar som måste till inför framtiden. Våra prioriterade områden är skola, äldreomsorg och miljö. Men det finns även mycket annat vi vill utveckla. Detta arbete har nu legat till grund för det budgetförslag som kommer presenteras på kommande arbetarekommunmöte, där man mer på detaljnivå kan se hur våra visioner ser ut.

Mycket glädjande kan vi konstatera att vi fått en del nya medlemmar den sista tiden, jag önskar er hjärtligt välkomna och hoppas vi snart träffas på några av våra aktiviteter.

Håll avstånd och var rädda om er!

Hälsar Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med det Folkhälsomyndighetens och Västra Götalands stränga rekommendationer kring offentliga arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information om vilka aktiviteter som kan genomföras. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
  • Partiexpeditionen i Humlan som normalt är öppen på måndagskvällar är stängd tillsvidare och enligt vårt kalendarium gör vi ett uppehåll under sommaren från och med den 1 juni och kan som tidigast starta upp verksamheten igen måndagen den 16 augusti om restriktionerna tillåter detta.
  • Seniormötena med Akademi de Tjörn som vi brukar hålla varannan onsdag är inställda tillsvidare och enligt vårt kalendarium gör vi ett uppehåll under sommaren från och med den 20 maj och kan som tidigast starta upp verksamheten igen onsdagen den 25 augusti om restriktionerna tillåter detta.
  • Valberedningen vill få in nomineringsförslag från medlemmarna.
    Det gäller nominering av en valledare för Tjörns arbetarekommun till Riksdag, Region- och Kommunvalen 2022, eftersom valet av valledare ska göras på medlemsmötet den 25 maj är den sista dagen att lämna in nomineringar satt till den 21 maj 2021 därefter är det nomineringsstopp, nomineringarna kan lämnas via e-post saptjorn@gmail.com
  • Nästkommande kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 17 juni. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötena på www.tjorn.se
  • Nästkommande medlemsmöte är planerat till tisdagen den 8 juni klockan 19.00, vi vet inte ännu om detta möte hålls enbart digitalt via ZOOM eller om vi kan träffas och äta lite sill o potäter. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 25 maj som enbart hålls via ZOOM!

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email