Ordförande har ordet

Jag hoppas ni alla haft en skön sommar och kunnat njuta av sol o värme. Nu känns det att hösten är på intågande fastän vi bara är i mitten av augusti.

Det är inte bara på vädret man känner det utan tittar man i almanackan ser man att mötesaviseringarna börjar tätna. Det är mycket som är på gång, vi har ett viktigt kyrkoval, det planeras för ett firande av demokratidagen den 11 september, studiecirklar samt medlemsmöten som skall planeras.

Sedan drar även det kommunala arbetet igång med många viktiga frågor, inte minst budgeten. Frågan om skolstrukturen kommer säkert att stå högt upp på agendan om man inte igen skjuter besluten på framtiden.

Nu när pandemin klingar av så vi kommer åter att hålla vår expedition på Humlan öppen på måndagar 18-19 med start den 16/8. Titta gärna in och prata om vad som händer i politiken och ta en kopp kaffe. Vi håller avstånd och är försiktiga!

På hösten första medlemsmöte ligger focus på kyrkovalet. ”Vi går till val med att stärka den öppna folkkyrkan” det är viktigt att vi gemensamt kan få ut budskapet att varje röst för detta är viktig.

Vi kommer även på mötet att redovisa våra tankar i skolstrukturfrågan. En viktig fråga för våra barn i många år framöver.

Som sagts så hoppas jag ni fått laddat batterierna i sommar för nu kör vi i gång med full kraft.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • Vi startar försiktigt upp vår fysiska mötesverksamhet efter pandemistängningen! När vi träffas fysiskt är det mycket viktigt att vi alla håller stort fysiskt avstånd till varandra och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma! 
 • Vi kommer med stor försiktighet och i begränsad omfattning att håla öppna möten där vi träffar allmänheten. 
 • Partiexpeditionen i Humlan håller öppet igen på måndagskvällar mellan 18.00 – 19.00.
 • Seniormötena med Akademi de Tjörn startar återigen varannan onsdag från och med den 25 augusti .
 • Våra medlemsmöte kommer återigen att hållas i Humlan från och med den 31 augusti, för de som inte kan eller vil delta i lokalen hållas mötena även digitalt via ZOOM.
 • Valberedningen vill få in nomineringsförslag från medlemmarna.
  Det gäller nomineringar till tre olika uppdrag:
  Det första uppdraget gäller en ledamot till Barn- och Utbildningsnämnden.
  Lämna ditt förslag till detta uppdrag senast den 3 september då det blir nomineringsstopp, nomineringarna kan lämnas via e-post saptjorn@gmail.com
  Det andra uppdraget är att ta fram representanter från arbetarekommunen till valsedeln för Riksdagsvalet 2022. 
  Lämna ditt förslag till detta uppdrag senast den 1 oktober då det blir nomineringsstopp, nomineringarna kan lämnas via e-post saptjorn@gmail.com
  Det tredje uppdraget är att ta fram representanter från arbetarekommunen till valsedeln för Regionvalet 2022. 
  Lämna ditt förslag till detta uppdrag senast den 1 oktober då det blir nomineringsstopp, nomineringarna kan lämnas via e-post saptjorn@gmail.com
  Du kan givetvis föreslå vem du vill utav arbetarekommunens medlemmar (även dig själv) till dessa uppdrag men glöm inte att fråga den du föreslår så vi vet att personen ställer upp som kandidat till uppdraget.
 • Den 11 september bjuder Socialdemokraterna i Stenungsund, Tjörn och Kungälv tillsamman med LO och ABF in till en familjedag i kulturhusparken i Stenungsund, det är späckat med underhållning och fina tal för att hylla demokratin i Sverige som fyller 100 år.
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 22 september. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötena på www.tjorn.se
 • Medlemsmöte i september är planerat till tisdagen den 28 september klockan 19.00, mötet kommer att hållas i Humlan och för de som inte kan eller vil delta i lokalen hållas mötet även digitalt via ZOOM. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 31 augusti som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM!

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email