Ordförande har ordet

När jag nu sätter mig ned och försöker sammanfatta mitt första år som ordförande för Socialdemokraterna på Tjörn så inser jag att detta inte varit ett vanligt år. Det har varit en berg och dalbana av negativa och positiva händelser som präglat året, höga toppar men även riktigt djupa dalar.

Vi har under stora delar av perioden levt med den pågående pandemin över oss som en skugga som hindrat oss att ha fysiska möten, träffar och umgås ”normalt”. Vi har lyckats fantastiskt bra att anpassa oss till det digitala, men det kan aldrig fullt ut ersätta de personliga mötena.

Vintern och våren har börjat oroligt med höga el och bränslepriser och fortsatte i detta katastrofscenario när Putin startade kriget mot Ukraina och vi vet väl ännu inte fullt ut vilka konsekvenser detta kommer att innebära. Vi lider med det ukrainska folket och jag hoppas vi kan bidraga med stöd och hjälp i denna fruktansvärda situation de befinner sig.

Den stora positiva händelsen under året är att vi fått vår första kvinnliga statsminister tillika vår nyvalda partiledare, Magdalena Andersson.

Det känns tryggt att i dessa tider ha en statsminister som har en bred kompentens att hantera svåra situationer och vad vi kan se så är det inte bara de socialdemokratiska väljarna som känner trygghet med Magdalena vid rodret utan även många från andra partier. Vi ser även på opinionsundersökningar som gjorts de senaste att vi Socialdemokrater har medvind.

Jag vill tacka er alla som arbetar i KF och kommunala nämnder, styrelser samt har övriga uppdrag. Ni har gjort ett fantastiskt arbete att försöka lyfta fram vår politik i en fientlig och tuff miljö. Trots att vi sitter i minoritet och allt för sällan lyckas få igenom våra förslag så verkar det som det är vårt fel så fort ett beslut är taget.

Det kostar dock på för våra politiska motståndare i kommunen då det enda de verkar ha gemensamt är att ogilla Socialdemokratin, att endast ha detta gemensamt för att leda kommunen verkar ha sitt pris. Vi läser dagligen om politiker som blir uteslutna, avsatta och hoppar av sina uppdrag, politiker som hoppar mellan partierna som en gräshoppssvärm.

Det har varit en miljö där respekten mellan politiker varit mycket dålig, det är tuff sitts att var fritidspolitiker och behöva ta allt detta. Hatten av för er och det fantastiska arbete ni gör för att försöka föra fram vår politik.

När jag ser engagemanget i vår styrelse så är det med tillförsikt jag ser fram emot den kommande valrörelsen, där vi gemensamt ska föra fram vårt budskap för valframgångar i både kommun, region och riksdag.

Tillsammans gör vi skillnad!

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

 • Vi kommer försiktigt börja att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten för att kunna genomföra årets valrörelse.
   
 • Partiexpeditionen öppnar upp igen, från och med den 14 mars träffas vi som vanligt i Humlan! Lokalen kommer att vara bemannad varje helgfri måndag 18.00-19.00 under veckorna 11-22 och 34-49. Välkomna in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

 • Seniormötena med Akademi de Tjörn hålls varannan onsdag (jämn vecka) klockan 14.00 fram till och med den 18 maj, om inte pandemin situationen försämras. Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com 

 • Kommunfullmäktige gruppen har möte i Humlan tisdagen den 22 mars klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
   
 • Kommunfullmäktigemötet i mars är på torsdagen den 24 mars klockan 18.30.
 • Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötena på www.tjorn.se

 • Medlemsmöte i april är planerat till tisdagen den 26 april klockan19.00.
  Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på årsmötet den 29 mars som enbart hålls i Humlan!

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email