Ordförande har ordet

Maj har kommit med sol och ”värme”, i trädgården sjuder det av aktiviteter och när man lyfter blicken från rensningen av rabatterna ser man de mest fantastiska blommor som exploderat ut i full blom bara på några dagar.

Vi har äntligen igen fått fira ett första maj live, med tåg, musikkår och fina tal varvade med sång och musik. Vädret var också med och bidrog till feststämningen.

Tyvärr lade dock tankarna på läget i Ukraina smolk i bägaren och mycket av första majtalen präglades av oron för hur kriget ska utvecklas och hur vi kan bistå det krigsdrabbade ukrainska folket med hjälp.

När jag skriver detta vet jag inte hur vi socialdemokrater kommer att förhålla oss i NATO frågan, själv är jag kluven då jag alltid varit stark motståndare till NATO och all form av kapprustning. Men jag litar på att våra företrädare i partiet som är mer insatta i frågan tar ett klokt faktabaserat beslut som vi sedan får förhålla oss till.

Vår budgetgrupp har arbetat hårt hela våren med att få till en valvinnarbudget. En budget där återigen skola och välfärd är våra fokusområden, våra politiska motståndare ser ut att ha det kämpigare då de vill skjuta på budgetbesluten. Jag hoppas det inte är några chockbesparingar på gång igen.

Har ni chans följ med ut i sommar och sprid budskapet att Tjörn behöver en ny ledning, en ledning som sätter skola och välfärd i förarsätet. Detta med en politik som värnar den miljö vi fått att förvalta.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

 • Vi kommer försiktigt att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten för att kunna genomföra årets valrörelse.
   
 • Partilokalen i Humlan är öppen varje måndag 18.00-19.00 fram till och med den 30 maj, därefter gör vi ett uppehåll över sommaren och öppnar återigen måndagen den 15 augusti klockan 18.00-19.00.
  Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.

 • Seniormöte med Akademi de Tjörn hålls onsdagen den 18 maj klockan 14.00, därefter gör vi ett uppehåll över sommaren och träffas återigen onsdagen den 24 augusti klockan 14.00. Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com 

 • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan tisdagen den 17 maj klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
   
 • Kommunfullmäktigemötet i maj är på torsdagen den 19 maj klockan 18.30.
  Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se

 • Medlemsmöte i juni är planerat till tisdagen den 7 juni klockan 19.00.
  Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på medlemsmötet den 24 maj som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM!

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email