Ordförande har ordet

Jag vill tacka er alla för en väl genomförd valrörelse där vi i de flesta distrikt på Tjörn gick framåt.  Vi ökade nästan 4% och 1 mandat.

Nu i skrivande stund så pågår arbetet för fullt för att se om vi kan hitta samarbetspartners för att kunna ta över styret på Tjörn eller om det blir ytterligare en mandatperiod i opposition. Hoppas vi kan ge svar på frågan vid det kommande medlemsmötet.

Vi har nu tio mandat kommunalförmäktige, fem ledamöter med erfarenhet av KF-arbete och fem nya ledamöter. Till detta har vi sedan en stark bänk med ersättare. Alla vi går in i arbetet med hopp och tro att vi kan göra skillnad för att lyfta vår kommun.

Det är många utmaningar vi står inför och önskelistan är lång av saker som vi vill få framdrift på, bland annat skolan, åldringsvård, bygga hyresrätter och miljön.

Detta samtidigt som vi står inför oroliga tider, räntor som stiger en annalkande lågkonjunktur, kriget i Ukraina och som det verkar en regering där SD får en framträdande roll.

 Jag hoppas att det politiska klimatet i Tjörnpolitiken ska bli bättre och att vi kan ägna oss åt sakfrågorna i stället för ”hugg o slag”. Framtiden får utvisa om detta lyckas, men det är min förhoppning.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

 • Vi kommer att fortsätta att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten.

 • Partilokalen i Humlan är öppen varje måndag 18.00-19.00 fram till och med den 5 december.
  Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.

 • Seniormöte med Akademi de Tjörn hålls onsdagen den 19 oktober, 2 och 16 samt 30 november klockan 14.00, Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com

 • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan tisdagen den 18 oktober och den 15 november klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
 • Näst kommande kommunfullmäktigemöte är på torsdagen den 20 oktober klockan 18.30. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se

 • Oktoberfesten som var planerad till den 8 oktober har vi varit tvungna att ändra datum för. Om det finns tillräckligt stort intresse från medlemmarna kommer vi nu att anordna en ”oktoberfest” den 29 oktober (mer information kommer i separat utskick).

 • Medlemsmötet i november är planerat till tisdagen den 22 november klockan 19.00.
  Boka redan nu in den dagen i din almanacka.


Vi syns på medlemsmötet den 25 oktober som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM! (De som deltar via ZOOM kan på grund av rösthemligheten inte delta vid personval på detta möte).

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email