Ordförande har ordet

Året börjar gå mot sitt slut och man tänker att det är sant att ju äldre man blir desto fortare går tiden. Tycker det inte är många dagar sedan man började ladda för valrörelsen och allt det innebar med möten, planeringar och allt annat runt omkring. Men vi lyckades ju bra och vann ett mandat, nu får vi sätta oss ned och fundera hur vi vid nästa val ska lyckas plocka ännu fler röster.

Jag själv har nu gjort min debut i KF tillsammans med ett taggat gäng från Socialdemokraterna. På senaste mötet var det att argumentera för vårt budgetalternativ och vi gjorde ett fantastiskt arbete med att presentera argumenten för vår budget, men det var som att tala till en vägg.

När vi argumenterade för att lägga pengar för att öka personaltätheten i skola och inom det sociala så tycker våra motståndare att det inte behövs. Detta trots att behoven är mycket stora inom dessa områden och att vi de senaste åren gjort enorma överskott i den kommunala verksamheten, vi talar om flera hundra miljoner kronor.

Våra politiska motståndare fick nu igenom en budget som i praktiken innebär besparingar i både skola och inom det sociala, men har de tur så kanske det även blir ett överskott att lägga i skattkistan i stället för att använda pengarna där de verkligen behövs.

Vi fortsätter att arbeta för att våra skattepengar i första hand ska användas till skola, vård och omsorg och inte läggas på hög.

Jag vill tacka er alla för det gångna året och önska er ett riktigt God Jul o Gott nytt År.

Göran R Hermansson

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

Även om restriktionerna upphört finns pandemin kvar, därför är det viktigt att vi alla håller ett fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma!   

  • Vi kommer att fortsätta att hålla öppna möten där vi träffar allmänheten.
  • Partilokalen i Humlan är öppen varje måndag 18.00-19.00 fram till och med den 5 december, där efter gör vi ett uppehåll till den 9 januari 2023. Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som har frågor eller bara vill komma in för att prata och dricka en kopp kaffe.
  • Seniormöte med Akademi de Tjörn hålls onsdagen den 30 november klockan 14.00, därefter gör vi ett uppehåll till den 25 januari 2023. Vill du ha ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com
  • Kommunfullmäktigegruppen har möte i Humlan måndagen den 12 december klockan 19.00. Medlemmar hos Socialdemokraterna Tjörn är välkomna att närvara.
  • Näst kommande kommunfullmäktigemöte är på torsdagen den 15 december klockan 18.30. Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet i kommunhuset eller digitalt på www.tjorn.se
  • Medlemsmötet i januari 2023 är planerat till tisdagen den 31 januari klockan 19.00. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.

Vi syns på årets sista medlemsmöte den 13 december, som hålls i Humlan och även digitalt via ZOOM! 

VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA I DE OLIKA VERKSAMHETERNA!

facebook Twitter Email