Ambivalens i skolfrågan

Det är för oss socialdemokrater på Tjörn en hederssak att hålla sitt ord.
Vad medborgare kräver av politiker, oavsett partifärg, är att vi skall hålla våra löften till väljarna och det gör vi genom att värna ordet demokrati – folkstyre.

För socialdemokraterna på Tjörn är det en självklarhet att ansvar förutsätter ärlighet och att de minsta väljarna kan kräva av oss är att vi håller vårt ord. Det är av den anledningen tragiskt att se hur Moderaterna ständigt byter fot och vänder kappan efter vinden i skolfrågan. 

I en debattartikel i Lokaltidningen STO från 13 augusti 2018 skrev tre ledande moderater (Landgren, Carlsson och Bertelsen) att det var deras absoluta linje att årskurserna noll till 6 skulle gå i samma skola. Nästan två år senare (11 juni 2020), röstar två av de nämnda representanterna för M (Landgren och Carlsson, Bertelsen närvarande ej) för att bifall ett inriktningsbeslut för framtidens skola. Beslutet innebar ett f – 9, nav på östra Tjörn vid Fridas Hage/Häggvall och att ett 4 – 9 nav på västra Tjörn skall fortsätta utredas. Vad vill egentligen Moderaterna? Skall årskurserna 0 – 6 gå i samma skola eller ska Tjörn ha en eller flera 4 – 9 nav? Det här är bara ett exempel på den otydliga politik Moderaterna bedriver – fler hopp mellan åsikter finns i den något suddiga inledande bilden. 

Vi socialdemokrater har från början sagt att vi vill BEVARA Bleketskolan, vi socialdemokrater har efter utredning efter utredning velat SATSA på Bleketskolan och vi kommer fortsätta att STRIDA för Bleketskolans fortlevnad och utveckling.

Vi kan i slutändan endast ta ansvar för vår egen politik och våra egna åsikter, men Moderaternas kovändningar i skolfrågan är ovärdig ett parti som påstår sig ha skolans personal och elevernas bästa för ögonen. 

facebook Twitter Email