Barnen ska inte betala krisen!

Sverige befinner sig i en ny ekonomisk verklighet och inflationen är den högsta på 30 år.

Svenska barnfamiljer plågas av höjda matpriser, stigande elräkningar, hyror och höga räntor. Det ställer krav på politiken. Varje dag som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson styr vårt land blir Sverige fattigare. Det kan vi inte acceptera. Inflationen måste bekämpas och bördorna av krisen delas rättvist.

I vårt förslag till vårbudget sätter vi barnen i första rummet, genom satsningar på barnfamiljernas ekonomi och ett tryggare sommarlov. Det handlar om respekt, rättvisa och gemensamt ansvar. Barnen ska inte betala krisen.  

  • Ensamstående föräldrar är en grupp i samhället som har det extra svårt nu och därför höjer vi deras underhållsstöd med 500 kr från juli till och med årsskiftet.  
  • Barnfamiljer är en utsatt grupp och de får av den anledningen 200 kr mer i barnbidrag under sommaren.  
  • Våra unga ska inte heller få ta smällen för regeringens oförmåga att agera. Därför får gymnasieungdomar sitt studiebidrag under sommarlovet som de inte brukar få.  
  • Vi satsar dessutom 700 miljoner kronor på sommarlovsaktiviteter med lunch. För Tjörns kommun handlar det om 920 000 tusen kronor som kan användas till fler sommarlovsaktiviteter med lunch. Det kan handla om alltifrån fotbollsturneringar, praktik, simskola, lässtund på biblioteket eller skogsäventyr med scouter.  

Våra prioriteringar är tydliga. Vi prioriterar ett tryggt och meningsfullt sommarlov och barnfamiljers ekonomi. Socialdemokraterna är och förblir en kraft för rättvisa och trygghet.  

facebook Twitter Email