EN SKOLA I VÄRLDSKLASS

I en kartläggning från SVT framgår det att de fyra största skolkoncernerna i Sverige tillsammans tjänat drygt 1,3 miljarder kronor.

Denna enorma summa pengar är våra gemensamma skattepengar som var tänkt att gå till eleverna, lärarna och elevhälsan som nu i stället blivit vinst för riskkapitalister. Så kan vi inte ha det.

Vi socialdemokrater hade hellre sett att dessa pengar hade återinvesterats i skolan och framför allt i elevernas lärande och välmående i skolan. För dessa 1,3 miljarder kronor hade skolsverige kunnat anställa nästan 2 200 lärare i grundskolan. För Tjörns del, hade det handlat om tre nya lärartjänster. 

Det kanske inte låter så mycket, men tillsammans med den politik vi socialdemokrater lokalt vill föra framöver är det ett steg i rätt riktning att skapa en (s)kola i världsklass.

För vår del handlar det i huvudsak om två saker:

För det första måste vi ta ett beslut om framtidens skola på Tjörn. Vi är redo att ta beslut, vi hoppas övriga partier är det. Det socialdemokratiska förslaget är två nya och moderna nav åk. 4–9 i Häggvall och i Bleket med separata skolbyggnader samt utemiljöer för mellan- och högstadiet samt att behålla de lågstadieskolorna som redan finns i kommunen.

För det andra kommer det ta flera år innan vi har genomfört skolstrukturen och fram till dess måste vi ge de förutsättningar som skolan behöver för att hålla en hög kvalité, vara jämlik och ge såväl lärare som elever den arbetsmiljö de förtjänar. 

Sveriges och Tjörns skolparti stavas inte Liberalerna, utan Socialdemokraterna. Kom ihåg det den 11 september. 

facebook Twitter Email