Första Maj firandet i Skärhamn på Tjörn 2018

Arrangörer var LO-Facken och Socialdemokraterna i de tre kommunerna inom STO Regionen, Stenungsund, Tjörn och Orust

 Här följer ett litet collage över förstamajfirandet i Skärhamn 2018.

Ungefär 150 demonstrationsdeltagare samt Stenungsunds musikkår ställde upp utanför kommunhuset i Skärhamn för att marschera till Saga huset.

Här ser vi blandandra Benny Halldin, Anna Johansson, Fabian Gustavson och Janette Olsson marschera genom Skärhamn.

Benny Halldin som är ordförande för Socialdemokraterna på Tjörn och är värd för årets förstamajfirande inledde med att hälsa alla välkomna.
Claes Olsson som är ordförande för LO sektionen I Stenungsund, Orust och Tjörn S.O.T. var först ut av de inbjudna talarna med sitt förstamajtal.

Efter Claes var det ungdomsrepresentanten Fabian Gustavssons tur att framföra sitt tal.
Fabian representerar SSU.

Efter Fabian var det daggs för förstamajfirandets huvudtalare Anna Johansson att framföra sitt tal. Anna är ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg.

Här kan du läsa Anna Johanssons förstamajtal

När det var daggs för Anna att börja sitt förstamajtal hade det börjat småregna, men det kunde vi klara av och det stämde med väderprognoserna som sa att det kunde bli 0,3 mm regn under denna tid. Under tiden som Anna håller sitt tal börjar det att ösregna, men Anna fortsatte med sitt tal och otroligt många åhörare stannade kvar tills hon var klar.

Efter att talen var avslutade flyttades förstamajfirandet in i Saga huset. Där firandet fortsatte med en trevlig underhållning av trubaduren Carl-Åke Bohlin fram tills firandet avslutades med dragning av vinster i närvarolotteriet.

Det var ungefär 150 demonstranter som ställde upp och gick i demonstrationståget och som sedan anslöt till ungefär 20 personer som väntade vid Saga huset.
Vi ser gärna att det kommer fler deltagare på kommande förstamajfirande, men är ändå nöjda med antalet deltagare i år då det brukar vara 150 – 185 deltagare på våra förstamajarrangemang inom STO.

Vi som arrangerat detta förstamajfirande tackar alla som deltagit!

facebook Twitter Email