Min fråga är Varför?

Återigen går kommunfullmäktiges ordförande Anders G Högmark ut i pressen och skadar Tjörns kommun. Nu senast i lokaltidningen den 20 oktober.

Anledningen denna gång var en debatt om ett ärende som han aldrig borde tillåtet att det skulle tas med på kommunfullmäktiges dagordning.

Anders G. Högmarks partiska agerande från sin post som kommunfullmäktiges ordförande är något som starkt bidrar till det stundtals dåliga debattklimatet på Tjörn.

Man kan undra varför ordföranden inte vill diskutera detta och andra frågor i kommunfullmäktige utan istället vill föra debatten via pressen.
För att få en saklig debatt i Tjörns kommunfullmäktige använde jag min demokratiska rättighet att ställa en interpellation till Anders G. Högmark (M). I kommunfullmäktige vägrade han att svara, kanske kan jag få svar i tidningen istället?

I egenskap av kommunfullmäktiges ordförande är det av yttersta vikt att man agerar för hela kommunfullmäktige och inte partiskt tar ställning för den ena eller andra sidan.

När det gäller det politiska samarbetsklimatet har Anders G Högmark från
kommunfullmäktige offentligt tagit upp och fördömt agerande från Socialdemokrater. Du har aktivt medverkat för att polisanmälningar gjorts. Anmälningar som av polisen bedömts ointressanta och som omgående har lagts ner.

När det gäller olämpliga yttrande i kommunmail från Sverigedemokrater och Moderater har du vägrat att offentligt uttala dig och skyllt på att du måste vara partipolitiskt neutral.

Min fråga är Varför?

Benny Halldin (S)

facebook Twitter Email