Ordförande har ordet

När jag skriver detta går debattens vågor höga om Leif Östlings uttalande om ”Vad fan får jag för pengarna” som går till skatten. Att Sveriges Näringslivs ordförande uttalar sig så omdömeslöst om det som finansierar vår svenska välfärd säger mycket om de krafter som vill ta över regeringsmakten om några månader.

Vad det också speglar är en obehaglig egoism hos några av de som har det bäst ekonomisk ställt i samhället. Vi måste med kraft bekämpa idén att vi skall ha tillbaka allt vi betalar i skatt för att vi skall vara villiga att betala något överhuvudtaget. Istället måste vi inse att ju mer lyckligt lottade vi är ju mer skall vi bidra till de som är mindre lyckligt lottade. Bara så bygger vi ett starkt och tryggt samhälle för alla.

Om inte de som är riktigt lyckligt lottade som Leif Östling vill bidra vem skall då göra det? Vem skall betala för de sjuka och de som inte haft tur i livet? Den som har tur och lyckas få en bra utbildning, ett välbetalt arbete och vara frisk har också tur i att få dela med sig till de som har haft mindre tur.

Så sätter vi solidariteten för egoismen! Så bygger vi ett bra samhälle för alla!

 

facebook Twitter Email