Ordförande har ordet

Gott Nytt År på Tjörn?

När vi nu vaknar upp efter nyår företräds Tjörn av Martin & Martin som kommunalråd och oppositionsråd. Tjörn vaknar upp till ett styre av Liberaler som offentligt tar avstånd från sitt moderparti och ett parti med nazistiska rötter. Hur blev det då så här? Denna representation speglar på intet sätt hur Tjörnborna röstade i september 2018.

Det som har hänt är att Liberalerna på Tjörn med sina stödpartier (M), (KD) och (C) utsett sitt eget oppositionsråd. En person som för säkerhetsskull visade sig så oppositionell att han röstade för den Liberala budgeten några minuter innan valet. Martin Johansen (L) har verkligen fått det oppositionsråd han önskat sig både till ideologi och praktisk politik. Inte konstigt att han röstade för att Martin Johansson (SD) skulle ersätta Benny Andersson (S). De två Martin & Martin är också klart jämbördiga i sin kompetens att politiskt styra Tjörn. Kort sagt är Martin & Martin en perfekt kombination.

Att (V) och (MP) valde att lägga ner sina röster är mycket märkligt och när jag läser deras förklaringar blir inte det lättare att förstå. Skulle Jonas Sjöstedt (V) eller Isabella Lövin (MP) lägga ner sina röster i riksdagen om det gällde ett val mellan Stefan Löven (S) och Jimmie Åkesson (SD)? Att lägga ner sina röster är också att ta ställning!

En mer trovärdig förklaring fick jag av en i vanliga fall insatt politiker. Percy Karlsson (V) blev invald i KF-presidiet av (SD) på löfte om att (V) skulle släppa fram (SD) som oppositionsråd och (MP) köptes med ordinarieplatser i varje nämnd. En överenskommelse som inte tål offentlighets ljus hos vare sig av (V) eller (MP)´s väljare.

Hur länge skall Tjörns kommun styras av Liberaler som inte värdesätter det fria samhället mer än att låta sig representeras utåt av personer från ett parti med rötterna i nazismen? De som kan ändra på det redan vid nästa KF-möte är (V) och (MP) eller några som sätter mänskliga värden förre partiegoismen. Om så sker så kan vi få ett riktigt GOTT NYTT ÅR på Tjörn.

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdag 23 januari klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Vi beräknar därefter träffas var fjortonde dag. Välkommen och tag gärna med någon ytterligare. Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin, 0706-430171, jan-evert.halldin@telia.com
  • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 24 januari. Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller lyssna på www.tjorn.se
  • Nästa Ak-möte blir tisdagen den 26 februari med besök av vår riksdagsman Joakim Järrebring som skall prata om bostadspolitik. Anteckna detta möte för säkerhetsskull.
  • Vi har beslutat att öppna en partiexpedition på Humlan. Expeditionen kommer att vara bemannad varje måndag 18.00-19.00 under veckorna 2-22 (dock inte 30:e april) och 34-49. Välkomna in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email