Ordförande har ordet

Den politiska farsen på Tjörn går vidare normaliseringen av (SD) tar nya steg. Nu senast beslöt kommunstyrelsenarbetsutskott (KSAU) att adjungera in Martin Johansson (SD) och samtidigt göra honom till ordinarie ledamot i krisledningsnämnden.

Att på detta sätt göra ett parti med grund i nazismen rumsrent är dumt och rent av farligt.

En av de personer som varnat är Emerich Roth, överlevande från bland annat Auschwitz-Birkenau. När Anna Kinberg Batra i januari 2017 slog upp dörren till SD skrev han ett öppet brev i Svenska Dagbladet till henne.
”Så länge ondskan klär sig i uniform och kängor och skriker ut sitt hat, är ondskan inte så farlig. Det är när ondskan klär sig i kostym och lägger sig till med lånad vokabulär, som den är riktigt farlig. Att bli insläppt och bli tagen i hand är ondskans högsta önskan, ty väl inne och accepterad, kan den sprida sig som en smittsam epidemi”.

Vi Socialdemokrater kommer alltid stå upp för demokratins värde och ta kampen mot nazism och fascism var den än uppenbarar sig. Det lovar jag.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • Vårt partidistrikt anordnar en medlemsutbildning 1 med 3 träffar under våren, mer information om detta kommer att dyka upp på vår hemsida.
  • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan i Kållekärr onsdagen den 20 februari klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Vi beräknar därefter träffas var fjortonde dag. Välkommen och tag gärna med någon ytterligare. Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin, 0706-430171, 
    jan-evert.halldin@telia.com
  • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 21 februari. Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller lyssna på tjorn.se
  • Rosalie Sanyang håller i en studiecirkel/valarbetsgrupp inför EU-valet den 25/2, 11/3, 25/3, 8/4 och 22/4 i Humlan kl. 18.00. Välkomna!
  • Skicka gärna in motioner till vårt årsmöte men senast den 1 mars till styrelsen.
  • Arbetarekommunens årsmöte blir tisdagen den 26 mars. Nominera personer till våra interna parti uppdrag till valberedningen, Rikard Larsson, e-post larssonrikard@yahoo.se Anteckna detta möte för säkerhetsskull.
  • Vi har beslutat att ha öppet en partiexpedition på Humlan. Expeditionen kommer att vara bemannad varje måndag 18.00-19.00 under veckorna 2-22 (dock inte 30:e april) och veckorna 34-50. Välkomna in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

 

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

 

facebook Twitter Email