Ordförande har ordet

Dagarna blir allt ljusare och den riktiga vårvärmen har kommit. 1:a maj står för dörren och vi kommer att åka till Kungälv i år. Våra partikamrater i Kungälv har bett att vi skall samlas från närliggande arbetarekommuner detta bland annat för att visa att Arbetarrörelsen är mycket starkare än de olika högerkrafterna, bland annat NMR, som i år valt att demonstrera i Kungälv och Falun.

Den stora frågan inom Tjörns kommun är besparingarna inom skolan som jag förut informerat om. Barn-och utbildningsnämnden detaljbudget för 2019 innebär en omfattande besparing på 31 miljoner kronor. Detta kommer att få stora negativa konsekvenser för Tjörns unga om det genomförs.

Vi kommer att fortsätta kampen för en bra skola var helst vi kan göra det
lovar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdag 17 april klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Vi beräknar därefter träffas var fjortonde dag. Välkommen och tag gärna med någon ytterligare. Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin, 0706-430171, jan-evert.halldin@telia.com
  • Nästa kommunfullmäktigemöte blir onsdagen den 17 april klockan 18.30. Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller se och lyssna på tjorn.se
  • Vill du nominera någon till nämndeman eller andra uppdrag (som ersättare i Tjörns Hembygdsförening och Kulturnämnden)? Hör i så fall av dig till Maud Hultberg, senast den 1 maj, e-post: ingegerd@gmail.com. Vill du veta mer om vad uppdraget som nämndeman innebär, se blinamndeman.se
  • Den 1:e maj demonstrerar Socialdemokrater från Lilla Edet, Kungälv, Stenungsund och Tjörn tillsammans i Kungälv.  Socialdemokrater från några fler kommuner funderar på att ansluta sina arrangemang och flytta sitt 1:a majfirande till Kungälv för att i solidaritet demonstrera för demokrati och mot extremism och nazism. Samling klockan 09.30 vid Kastalakyrkan, Komarken, mer information kommer via vår hemsida.
  • Den 4 maj är det dags för strandstädning igen vill du vara med meddela Rikard Larsson, e-post: larssonrikard@yahoo.se.
  • Glöm inte att gå och rösta i EU-valet senast söndagen den 26 maj!
  • Nästa medlemsmöte är den 28 maj och kommer att behandla vårt budgetalternativ för Tjörns kommun 2020. Anteckna detta datum redan nu i almanackan.
  • Vi har en i partiexpedition i Humlan. Expeditionen är bemannad varje måndag 18.00-19.00 under veckorna 2-22 (dock inte 22:e april) och 34-49.
    Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

 

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email