Ordförande har ordet

Jag hade hoppats på att jag så här i början på september kunde berätta hur Tjörns budget kommer se ut för 2020 och inte minst då vilka resurser som skolan skall få de kommande åren men i skrivandets stund är läget i kommunfullmäktige minst sagt oklart. Kanske vet vi mer om vad som gäller efter fullmäktigemötet den 23 september. Det bästa sättet att hålla sig informerad och påverka händelseförloppet är att komma på våra medlemsmöten och läsa vår hemsida www.saptjorn.se

Klart är i alla fall att vi kommer att arbeta för den budget som vi la fast på medlemsmötet i maj. En budget som skulle kunna ge Tjörn en ny start med nya förutsättningar, något som vi alla skulle må bra av.

I Sverige läggs den första riktiga budgeten fram baserat på det januariöverenskommelsens partier (S), (MP), (C) och (L). Vi väntar alla med spänning vad den kan innebära för oss som medborgare och vilka förutsättningar den ger oss att bygga vidare på välfärden i landet som helhet.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • Den 16 september fortsätter vår studiecirkel i kommunal ekonomi.
  Plats Humlan, tid 18.00-20.15. Tanken är att studiecirkeln sedan skall hålla på under 5 tillfällen dvs. 9, 16, 23, 30 september och 7 oktober. Alla medlemmar är varmt välkomna. Studiecirkel ledare är Jan-Evert Halldin och Anders Forsman
 • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdagen den 18 september klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Sedan fortsätter vi med våra träffar varannan onsdag (jämna veckor) klockan 14.00 fram till och med den 11 december därefter gör vi ett uppehåll över jul och nyår.
  Välkommen och tag gärna med någon ytterligare.
  Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin, 0706-430171, jan-evert.halldin@telia.com
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 19 september. Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller lyssna på www.tjorn.se
 • Vill du påverka innehållet i nästa Tjörnkuriren så är du välkommen till redaktionskommittémöte tisdagen den 23 september klockan 17.30 i Humlan.
 • Tisdagen den 8 oktober alternativt fredagen den 11 oktober har vi tänkt att hålla en liten ”Oktoberfest” i Humlan. Mer information kommer men anteckna dessa dagarna redan nu.
 • Vi skall under partiets höstkampanj bland annat stå utanför affärer på Tjörn, kampanjen är mellan den 14-27 oktober, detta för att möta våra väljare. Kan du hjälpa till? kontakta Benny Halldin 0708-936611, roset@swipnet.se.
 • Nästa medlemsmöte blir tisdagen den 22 oktober. Anteckna detta möte för säkerhetsskull.
 • Vi har en i partiexpedition i Humlan. Expeditionen är bemannad varje måndag 18.00-19.00 under veckorna 34-49, därefter gör vi ett uppehåll över jul och nyår. .
  Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email