Ordförande har ordet

Den styrande minoritetens politik visar sig allt mer skadlig för Tjörns kommun. Besparingarna inom skolan har visat sig mer och mer destruktiv allt eftersom terminen gått. Tyvärr kommer inte 2020 att bli bättre om den beslutade budgeten skall genomföras.

När Tjörns kommun brottas med stora problem så väljer den politiska kommunledningen att diskutera om visa motioner överhuvudtaget får väckas i kommunfullmäktige. Då man så snöpligt misslyckades med polisanmälningarna som vapen för att få bort fokus från skolan tar man nu alltså till ett helt nytt grepp.

Att kränka demokratiska rättigheter är i sig inget nytt för de styrande på Tjörn men detta var ändå en ny vinkling. Att man är så osäker på sina ledamöter i kommunfullmäktige att man vill stoppa vissa förslag att ens få diskuteras, lovar ändå gott för det nya året.

Kanske kommer sprickorna visa sig än tydligare och viljan att behålla Martin Johansen som kommunens jultomte inte vara längre än till den tjugonde knut.

Då skulle vi kunna göra en nystart och med den Socialdemokratiska budgeten för Tjörn som vi föreslagit ge kommunen möjligheterna att prioritera rätt och då kan 2020 bli ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdagen den 11 december klockan 14.00 då träffas daglediga i allmänhet och (S):are i synnerhet. Göran Hermansson berättar och visar ur ”gamla anteckningar och protokoll från sockenstämmornas tid”. Nästa termin startar den 22 januari. 
  Välkommen och tag gärna med någon ytterligare.
  Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com  
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 12 december.
  Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller titta och lyssna via www.tjorn.se
 • Det första medlemsmötet för året är på tisdagen den 28 januari 2020 klockan 19.00. Boka redan nu in den dagen din almanacka.
 • Partiexpedition i Humlan har öppet den 2 december klockan 18.00 – 19.00, sen gör vi ett uppehåll över jul och nyår och öppnar igen måndagen den 13 januari klockan 18.00
  Välkommen in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

Vi syns på Billströmska den 10 december!
Och om inte vill styrelsen passa på och önska er alla

En riktigt God Jul
och

Ett Gott Nytt År!

facebook Twitter Email