Ordförande har ordet

Minns vi förintelsen?

Den 27 januari var det Förintelsens minnesdag. Detta på 75-årsdagen av befrielsen av fångarna i Auschwitz. Det är vår uppgift att komma ihåg vår historia för att något sådant här fruktansvärt aldrig skall hända igen.

När man tillåter sig att avhumanisera sina medmänniskor och likna dem med djur öppnas också vägen för att behandla sina medmänniskor därefter.

På Tjörn kallar Martin Johansson (SD) i ett mail från kommunen Gert Kjellberg för svin. Kommunledningen av (L), (M), (KD), (C), (MP) reagerar inte.

Än kan överlevare från Auschwitz som Hédi Fried varna oss för vad som hände och vilka tecken vi kan se på liknande företeelser i vårt samhälle idag. Hon skev nyligen i DN: ”De överlevande som förbereder sig för en dag då de i vänners krets kan minnas sina mördade nära och kära, måste också förbereda sig för att möta representanter avlade av samma ideologier som deras föräldrars mördare.” Detta med en tydlig hänvisning till (SD).

Vi får inte glömma att de krafter som stod bakom Förintelsen inte förintades utan bara arbetade vidare i en ny skepnad. Detta gäller inte minst i Sverige.

Vi Socialdemokrater måste rakryggat stå upp i kampen mot rasister så väl nu som vårt parti gjorde på 30-talet. Välkomna i den kampen.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • Till Er ”daglediga” (S)are! Välkommen till Humlan, Kållekärr onsdagen 19 februari klockan 14.00 för både en prat- och kaffestund. Vi beräknar därefter träffas var fjortonde dag. Välkommen och tag gärna med någon ytterligare.
    Ytterligare information kontakta: Jan-Evert Halldin på telefon 0706-430171, eller via e-post: jan-evert.halldin@telia.com  
  • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 20 februari.
    Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller titta och lyssna via www.tjorn.se
  • Inför årsmötet vill vi ha nomineringar till uppdrag i arbetarekommunen. Nomineringarna ska ha inkommet till valberedningen senast den 25 februari den dagen har vi även har ett medlemsmöte i Humlan, där det går bra att lämna in nomineringar. Mer information om uppdrag och vem det går att lämna in nomineringar till med mera finns i separat information från valberedningen.
  • Medlemsmötet i mars (årsmötet) blir tisdagen den 24 mars. Anteckna detta möte redan nu för säkerhetsskull.
  • Partiexpeditionen vi träffas som vanligt i Humlan! Lokalen kommer att vara bemannad varje helgfri måndag 18.00-19.00 under veckorna 2-22 och 34-49. Välkomna in själv eller spridd informationen till alla som vill ha svar på frågor eller bara komma in för att dricka en kopp kaffe.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email