Ordförande har ordet

Nu har hösten kommit och fortfarande håller Corona-pandemin världen i sitt grepp.
Sveriges strategi att försöka lita på människors omdöme verkar ha visat sig
lyckosam. Omvärlden som har stängt ner sina samhällen ser ut att få tillbaka smittan nu när man öppnar upp igen.
Corona-pandemin har verkligen tagit fram det bästa och det sämsta hos såväl invånare, politiker som hela länder.
Trots att Norge har fler smittade inom landet än vad Sverige har så stänger man sin gräns på ett totalt godtyckligt sätt. Höger regeringen i Norge agerar troligtvis mest för att skydda sin ekonomi istället för att skydda sina medborgare. Tyvärr har även fler länder agerat på samma kortsiktiga sätt under denna kris.
Sverige med sin Socialdemokratiska regering sticker ut som ett internationellt föredöme under detta år. Både när det gäller att hantera krisen nationellt och när det gäller hanteringen av våra gränser.
Glöm inte att situationen med all säkerhet varit en helt annan om vi haft en
moderatledd regering stöd på Sverigedemokraterna. Detta är också något som vi skall ha med oss i argumentationen med väljarna när Corona-pandemin är över.
Valet 2022 kommer som andra val ytterst handla om vilket Sverige vi vill ha. Ett öppet fritt land eller ett land styrt av främlingsfientliga krafter.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med Folkhälsomyndighetens stränga rekommendationer kring offentliga
  arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information om vilka aktiviteter som kan genomföras under hösten. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
 • Partiexpeditionen hålls öppen på måndagar klockan 18.00 – 19.00.
  Det är mycket viktigt att vi alla håller stort fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma! 
 • Seniormötena i Akademi de Tjörn för ”daglediga” (S)are och sympatisörer är inställda tillsvidare.
 • Hösten innebär studier vi har startat upp en studiecirkel kring kommunens översiktsplan. Studiecirkel hålls måndagar klockan 18.00 i Humlan. Anmäl ert intresse till Rikard Larsson, larssonrikard@yahoo.se.
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 17 september.
  Välkomna till kommunhuset i Skärhamn eller titta och lyssna via www.tjorn.se
 • Nästkommande medlemsmöte är planerat till tisdagen den 20 oktober klockan 19.00. Boka redan nu in den dagen i din almanacka.
 • Vi måste tyvärr ställa in den planerade oktoberfesten som vi tänkt ha lördagen den 10 oktober. Styrelsen beslöt på grund av den rådande osäkerheten kring Corona att försöka genomföra festen längre fram.

Varmt välkomna att delta i de olika evenemangen!

facebook Twitter Email