Ordförande har ordet

Då var hösten definitivt här och med den inte bara regn och blåst utan också ökad Corona smitta. Nu måste vi göra om det vi gjorde i våras och alla hjälpas åt för att pressa tillbaka detta för många så skadliga ja rent av dödliga virus.

Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något. Hur Socialdemokraterna på Tjörn har beslutat hantera hösten kan du läsa på i informationen längre ner under ”Information om den närmaste tidens aktiviteter” .

Som vanligt i kristider så känns behovet av ett starkt samhälle tydligt. Vi får verkligen tacka för statsminister Stefan Löven och regeringen för alla de åtgärder som vidtagits för att hantera pandemins verkningar såväl för enskilda människor, företag som vår kommun.

Det känns också tryggt att i dessa orostider ha en (S)-ledd regering som värnar om hela vår befolkning och hela vårt land. Alternativet hade varit en (M)-ledd regering stöd på (SD). Hur ett sådant alternativ ser ut kan vi studera på nära håll här på Tjörn.

Den ”grönblåsvarta” sörjan som styr Tjörns kommun har en stark ovilja att ta beslut om åtgärder för att värna svaga grupper. Detta har väl alltid kännetecknat högerpolitiker men extra cyniskt blir det i dessa tider.

Tjörns kommun skulle kunna prestera en så mycket bättre verksamhet inom skolan och äldreomsorgen än vi idag gör efter år av nedskärningar i den kommunala budgeten.

När jag skriver detta pågår rösträkningen om ny president i USA.
Trump eller Biden är frågan som det Amerikanska folket skall svara på.

Det är bara att hålla tummarna och hoppas på ett bättre 2021 för både Tjörn och USA än det som vi skriver in i historieböckerna om 2020.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

  • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med Folkhälsomyndighetens stränga rekommendationer kring offentliga arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information om vilka aktiviteter som kan genomföras under hösten. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
  • Partiexpeditionen i Humlan som normalt är öppen på måndagskvällar stängs tillsvidare.
  • Seniormötena med Akademi de Tjörn som vi brukar hålla varannan onsdag är inställda tillsvidare.
  • Medlemsmötet den 17 november är inställt.
  • Vid våra gruppmöten för styrelser och nämnder och de nämnd, styrelse och fullmäktigemöten som kommunen och dess bolag samt Regionen kallar till ska vi delta digitalt så långt det är möjligt.
  • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 26 november.
    Platsen är kommunhuset i Skärhamn men titta och lyssna gärna via www.tjorn.se
  • Nästkommande medlemsmöte den 8 december och kommande medlemsmöten under början på nästa år kommer att hållas digitalt via ZOOM så länge som pandemisituationen kräver att vi inte ska träffas fysiskt.

Vid de möten vi i undantagsfall deltar fysiskt är det mycket viktigt att vi alla håller stort fysiskt avstånd till varandra när vi träffas och att du som är extra känslig eller känner dig förkyld eller allmänt dålig stannar hemma! 

Vi kommer att erbjuda introduktions utbildningar för våra medlemmar i hur man använder webbverktyget ZOOM.

Du som är medlem och vill delta på våra kommande medlemsmöten kan delta via ZOOM, du kommer ett tag före medlemsmötet att få en länk och ett lösenord för att kunna delta i mötet via ZOOM.

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email