Ordförande har ordet

Den 6 januari 2021 kommer för alltid att skriva in sig i historieböckerna. Ingen hade väl på allvar trott att en grupp människor skulle kunna störa den demokratiska processen i USAs riksdagsbyggnad Kapitolium.
Att denna grupp inspirerades och till och med påhejades av USAs president Donald Trump visar tydligt hur skör en öppen demokrati är om inte alla politiker förstår vikten att värna de demokratiska principerna.
Nu verkar USA inse allvaret med vad som hänt och med den nya presidenten Joe Biden, som tillträder den 20 januari, är jag övertygad om att man håller demokratins principer högre än vad den nuvarande presidenten gjort.
Heder till de demokrater och republikaner som haft civilkurage att stå upp och försvara demokratin under de senaste fyra åren.
Det är inte utan man funderar på hur detta som hänt i USA kommer att påverka Sverige och Tjörn.
Att civilkurage och att stå upp för demokratiska principer inte varit något viktigt för den styrande borgerligheten visade man tydligt inte minst i valet av ”oppositionsråd” för 2 år sedan. Man hade hoppats att dessa politiker insett sitt fel och någon gång under dessa år visat att man vill göra om och göra rätt. Men trots flertalet möjligheter har inget sådant hänt, vi får se om 2021 kan vara året när några borgerliga politiker på Tjörn kan ha civilkurage nog att stå upp för demokratins principer.
För övrigt har Tjörns Sverigedemokratiska ”oppositionsråd” uppmanats av sin partiledning i Stockholm att sjukskriva sig. Inte visste jag att sådan medicinsk kompetens fanns hos SD´s partiledning och om dom inte har det så får man väl betrakta det som ett väldigt märkligt sätt att hantera vår gemensamma sjukförsäkring.
Varför SD´s ”oppositionsråd” är avstängd från politiskt arbete vet jag inte men det verkar vara en byk som vi Socialdemokrater skall försöka tvätta rent ordentligt och offentligt, det tycker jag demokratin även inom Tjörns kommun är värd.

Hälsar Benny Halldin

Information om den närmaste tidens aktiviteter:

 • På grund av den rådande osäkerheten med Corona och med det
  Folkhälsomyndighetens stränga rekommendationer kring offentliga
  arrangemang har vi tills vidare beslutat ställa in alla utåtriktade aktiviteter. Så fort detta ändras så återkommer vi med ny information och vilka aktiviteter som kan genomföras under hösten. Så håll utkik på vår hemsida saptjorn.se
 • Partiexpeditionen i Humlan som normalt är öppen på måndagskvällar är stängd tillsvidare.
  Seniormötena med Akademi de Tjörn som vi brukar hålla varannan onsdag är inställda tillsvidare.
 • Nästa kommunfullmäktigemöte blir torsdagen den 28 januari.
  Välkomna att ta del av kommunfullmäktigemötet på www.tjorn.se
 • 2021 års andra medlemsmöte är planerat till tisdagen den 16 februari klockan 19.00, om vi kan träffas på Humlan eller kommer att ha mötet helt digitalt har vi inte beslutat om än. Men hur som helst boka redan nu in den dagen i din almanacka.
 • Alla medlemmar har nu möjlighet att lämna in nomineringar inför årsmötet som hålls den 30 mars, sista nomineringsdag är den 24 februari.
  Det gäller nomineringar till partiinterna uppdrag inom arbetarekommunen och vår kyrkofullmäktigelista till kyrkovalet den 19 september 2021.

Vi syns på medlemsmötet den 19 januari som enbart hålls via ZOOM!

Varmt välkomna att delta i de olika verksamheterna!

facebook Twitter Email