Presentation av ny ordförande för Socialdemokraterna Tjörn

På Socialdemokraterna Tjörns årsmöte i slutet på mars valdes bland andra uppdrag en ny ordförande.

Tidigare ordförande Benny Halldin hade i god tid före årsmötet meddelat att det efter 8 år som ordförande för Socialdemokraterna Tjörn kändes lagom att lämna över till nya krafter.

Årsmötet valde Göran R Hermanson till ny ordförande:
Jag är tacksam för förtroendet att få leda Socialdemokraterna Tjörn de närmaste åren och lovar att göra allt jag kan för att axla rollen som ledare av partiet lokalt på Tjörn. Jag kommer att få stöd av vår avgående ordförande Benny Haldin och de övriga i styrelsen vilket gör mig trygg i min nya roll.

Har det senaste året ansvarat för den fackligt-politiska verksamheten för Socialdemokraterna Tjörn vilket har varit mycket stimulerande med många givande kontakter. Har även haft en plats i Västra hälso- och sjukvårdsnämnden som ersättare vilket varit en lärorik erfarenhet, samt suttit som ersättare i Överförmyndarnämnden.

Frågor jag personligen brinner för är skola- och äldreomsorgsfrågor.

Vem är då den nye ordförande? Jag är en 64 åring som är född och lever på Tjörn. Är gift och har två utflugna barn samt 4 barnbarn.

Lägger mycket tid i min trädgård, där jag och min fru arbetar för att bygga upp vår egen oas.

Övriga hobbies är släkt- och bygdeforskning samt träning. Har på senare år börjat tävla i styrkelyft (har där lyckats få några medaljer i SM och EM:s veteranklasser). Träningen under pandemin har tyvärr legat lite på sparlåga men förhoppningsvis är jag snart igång igen.

Utbildade mig som betongarbetare men efter några år på byggen blev det, i samband med Tjörnbroraset, arbete på Wallhamn. Efter några år där sökte jag mig in till industrin i Stenungsund, där jag blev kvar i 38 år.

Jag har varit mycket engagerad i föreningslivet och har genom åren suttit i styrelserna för Tjörns ridklubb, Tjörns Hembygdsförening, Tjörns Släktforskare, Tjörns Trädgårdsförening, Trädgårdsamatörerna Bohuslän & Dal, Svenska Rhododendronsällskapet och har även genom åren haft ett flertal fackliga uppdrag. Dessa erfarenheter hoppas jag nu vara till hjälp i mitt arbete som ordförande för Socialdemokraterna Tjörn.

Det som fick mig att ta steget in och ta en aktiv del i politiken var den ilska och frustration jag kände inför de stora nedskärningarna som drabbade skolan på Tjörn och hur det påverkade barn som redan har det svårt.

Göran R Hermansson

facebook Twitter Email