Sverige ”bara” trea i världen till att bidra till världens bästa!

Sverige ligger nästan alltid i toppskiktet när det gäller ranking över välfärdsinslag. Dessa nyheter får ofta en kort nyhetsflash, om det överhuvud uppmärksammas. Stort utrymme ges istället brister.

Brister som ska uppmärksammas, men i balansen att också beskriva vilka förtjänster som finns i Sverige och de lösningar till samhällsproblem som gjorts.

Nu senast fick KDs förre partisekretare beskriva svensk sjukvård där hon varit patient som strokedrabbad. Hon öste då beröm över hur sjukvården fungerade.

Inte var det så hon beskrev sjukvården som partisekreterare före stroken. Då var sjukvården katastrofal.

Är det KDs, M och SDs övergångsbudget som redan ger dessa revolutionerande resultat. Nej knappast. I undersökning efter undersökning har svensk sjukvård fått toppbetyg av internationella oberoende rapporter. Men dessa resultat får man ingen uppfattning om förrän man själv blir patient, eller har någon man känner tar del av den.

Vi hälsar KDs partisekreterare välkommen till verkligheten och som nu verkar vara långt borta från de politiska flosklerna!

Nu har en annan rapport kommit. Är det någon media som uppmärksammat den. Sverige är trea i en färsk ranking över länder som anses bidra mest till världens bästa. Det handlar om ’Good Countri Index’ som utgår från data från bland annat FN, Världsbanken och Baselkonventionen.

Här är de 10 främsta länderna:

  1. Finland
  2. Irland
  3. Sverige
  4. Tyskland
  5. Danmark
  6. Schweiz
  7. Norge
  8. Frankrike
  9. Spanien
  10. Kanada
facebook Twitter Email