Våravslutning för Akademi de Tjörn

Akademi de Tjörn har funnits och mötts i snart 35 år. 1985 startade Mary Lottsson och Arthur Löfberg en mötesplats för seniora socialdemokrater.

Då, fredags eftermiddag, träffades man och samtalade över dagsaktuella politiska frågor i kommunen som i riket eller landstinget. Nu är det onsdagseftermiddagar och samtalsämnena är hämtade från samma politiska hemvist. Folkrörelsens smörjmedel, fikastunden, är då, som nu med.

Denna gång hälsade Krister från Göteborg på och inledde sammankomsten med en timslång musikstund som spände över bland annat Kent Andersson, Ove Thörnqvist och Joe Hill. En mycket uppskattad musikstund för de församlade.

Men det fanns också, som alltid, tid för politiskt samtal. Det nyss avslutade EU-valet avhandlades och även om resultatet kunde varit bättre så var man nöjd med att kunna behålla de fem mandat som socialdemokraterna hade EU-parlamentet.

Kommunpolitiken blir allt bisarrare. (V) (MP) och sverigedemokraterna står på samma sida och framhärdar neddragningar bland annat inom skolans område på över 30 miljoner kronor. Lärare säger upp sig och en allmän uppgivenhet tycks sprida sig i den kommunala organisationen.

Centerpartiet visar upp sig i insändare och de två som företräder centern i fullmäktige har olika åsikter i skolfrågan. Men Liberaler lägger gärna ner skolverksamhet bara kulturhuset får byggas. Vi äldre socialdemokrater tar oss för pannan.

Socialdemokraternas budgetalternativ ger en annan möjlighet för skolan men finns det majoritet för det?

För dig som tycker att du vill dela några timmar i månaden med oss är välkommen till höstens akademisammankomster.

facebook Twitter Email