Vinster i skolan?

Alliansen och Sverigedemokraterna vill fortsätta med det, men Socialdemokraterna går till val på att stoppa det. Vilket? Läs och fundera! Vill Du också detta?

Skolinspektionen stänger Thorén Innovation School i Stockholm – med omedelbar verkan. Skolan stängs efter långvariga och allvarliga brister i utbildningen. Trots att företaget bakom, Thorengruppen, redovisar rekordvinster för 2017. Thorengruppen gör stora vinster. Resultatet för 2017 var 73 procent högre än året innan. Förslagen aktieutdelning ökade med 84 procent. I bokslutet för 2016 var vinsten 32 kronor på varje satsad hundralapp, rapporterade SVT i början av förra året.

Thorén Innovation School AB hade förra läsåret en vinstmarginal på 25 procent och en utdelning på 16 miljoner kronor, enligt LO.

Även kommunala skolor kan ha brister, men en kommunal skola hade inte samtidigt gjort en vinstutdelning på mångmiljonbelopp direkt från skattebetalarnas pengar till sina ägare.

Att säga, som vissa borgerliga politiker säger, att Skolinspektionens stängning av skolan visar att systemet fungerar är faktiskt rätt konstigt. Om det visar något så är det att marknaden inte fungerar: elever eller deras föräldrar väljer tydligen undermåliga skolor. Då får de skylla sig själva på den s.k. ”skolmarknaden”,

Är det så Du också tycker? Tag ställning innan det är försent!

facebook Twitter Email