Har Du också sett foldern från Tjörns liberaler?

Partiet säger sig tänka nytt, tänka långsiktigt och tänka helhet. Då är det ett helt nytt parti som ställer upp, men ser man till personerna är det knappast någon förnyelse. Så uppenbart blir i handling raka motsatsen till de vackra orden. Liberalerna kan se tillbaka på att ha ansvaret för nedläggning av Tjörns gymnasieskola, komvux, Långekärrsskolan. Ha ansvaret för privatiseringar av strandnära vattenområden, gynnat egna intressen i bygglov, försämringar av skolresultat, jätteöverdrag i kostnader för investeringsprojekt, försöken att samla alla lägre klasser till högstadierna, skärhamnsfixering i besluten, ett ledarskap som givit kommunen ”bananrepublikstatus” i regionen, en personalpolitik med allvarliga brister, m.m.

Nu är det stora vallöftet: Bygg ett 100 miljoners kulturhus trots ett troligt 50 miljoners underskott bara i årets budget. Troligt, för Tjörns liberaler mörkar siffrorna. De vågar inte visa upp dem för tjörnborna före valet.

Den 9 september kan Du kasta liberalerna och deras lierade i bl.a. centern och kd ut ur kommunhuset och välja en ny inriktning för Tjörns kommun.

Tänka nytt, tänka långsiktigt, tänka helhet finns det seriöst arbetande partier som gör.

Den nya socialdemokratiska fullmäktigegruppen märker därför ut ett antal angelägna politiska områden som vi vill ta oss an vid en valframgång för partiet:

  1. Ja till en kultur- och ungdomssatsning av byggnader vid våra högstadieskolor, Nej till ett 100 miljoner kulturhus i Skärhamn!
  2. En storsatsning på våra skolor och behålla mellanstadierna utanför högstadierna!
  3. Återställ Klövedal som ett utvecklingsområde i kommunen med en ny väg dit, låt skolan leva och ge nya möjligheter i en ny översiktsplan
  4. Bygg billiga hyresrätter, för statliga stödpengar som finns att söka
  5. Äldreomsorgen behöver välutbildad personal och nya och ändamålsenliga lokaler, som ger plats att bo, men också möjlighet att göra ett gott arbete för vår personal
  6. Sluta med hemlighetsmakeriet och öppna upp för offentligheten kommunens beslutsfattande

Läs mer här på vår hemsida www.saptjorn.se vad vi vill. Tag gärna kontakt med oss i den nya fullmäktigegruppen du når oss via saptjorn@gmail.com om du vill få kontakt med en viss person skriv gärna personens namn i ditt medelande. Vi finns där för att arbeta för Dig och vår kommun! Välkommen!

facebook Twitter Email