Presentation av medlemmar med nya uppdrag

Bli medlem du också, klicka på denna länken och anmäl dig som medlem hos Socialdemokraterna!

Vid årsmötet för Socialdemokraterna på Tjörn i mars valdes två relativt nya medlemmar och två som har varit med sedan en lägre tid in på styrelseuppdrag.

Benny Andersson är ledamot i kommunfullmäktige och en av de som har varit aktiv i styrelsen sedan tidigare, efter att ha varit adjungerad till styrelsen under sin tid som oppositionsråd och oppositionsledare i Tjörns kommun är han nu ersättare i styrelsen för Socialdemokraterna på Tjörn.

En annan av de som har varit aktiv sedan tidigare är Anette Johannessen som är ersättare i kommunfullmäktige, ledamot och gruppledare för Socialdemokraterna i Socialnämnden och ersättare i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott och nu även ledamot i styrelsen för Socialdemokraterna på Tjörn.

En relativt ny medlem med nytt uppdrag är Emma Lennholm som vi presenterade i Tjörn Kuriren nummer 3, 2019. Emma är ordförande för S-kvinnor Tjörn och ersättare i Barn och Utbildningsnämnden samt nu även ersättare i styrelsen för Socialdemokraterna på Tjörn.

Ytterligare en relativt ny medlem med nytt uppdrag är Göran Hermansson som även är ersättare för (S) i överförmyndarnämnden.

Jag heter Göran Hermansson och blev vid årets årsmöte invald som ersättare i styrelsen för Socialdemokraterna på Tjörn. Jag fick då även förtroendet att ansvara för den facklig-politiska verksamheten, vilket jag ser fram emot. Detta är ett spännande uppdrag där jag kommer att  arbeta för att kunna träffa er som arbetar fackligt här på Tjörn och presentera vad vi i socialdemokraterna kan erbjuda er.

Vem är nu Göran, jag är en 64 åring som är född och lever på Tjörn. Är gift och har två utflugna barn samt 4 barnbarn. Lägger mycket tid i min trädgård, där jag och min fru arbetar för att bygga upp vår egen oas. Övriga hobbies är släkt o bygdeforskning samt träning, då jag på senare år börjat tävla i styrkelyft (har där lyckats få några medaljer i SM och EM:s veteranklasser).

Utbildade mig som betongarbetare, men efter några år på byggen blev det i samband med Tjörnbroraset, arbete på Wallhamn. Efter några år där sökte jag mig in till industrin i Stenungsund, där jag blivit kvar i 38 år. Jag har varit mycket engagerad i föreningslivet, har genom åren suttit i styrelserna för Tjörns ridklubb, Tjörns Hembygdsförening, Tjörns Släktforskare, Tjörns Trädgårdsförening, Trädgårdsamatörerna Bohuslän & Dal och Svenska Rhododendronsällskapet. Dessa erfarenheter hoppas jag vara till hjälp i mitt engagemang i styrelsen för Socialdemokraterna på Tjörn.

Det som fick mig att ta steget in och ta en aktiv del i politiken var den ilska och frustration jag kände inför de stora nedskärningarna som drabbade skolan och hur det påverkade barn som redan har det svårt.

facebook Twitter Email